tirsdag den 24. maj 2011

Dansk-stil

Ungdum                                                                                                                                                                        24/5 -2011
I artiklen ”Ungdum” Beskriver Stig Olesen, hans opfattelse af bogen ”The Dumbest Generation” I artiklen skriver han at Mark Bauerlein mener, den nye genration af unge, er de dummeste hidtil. Han mener at vi bør sætte en stopper for både Facebook, Myspace, Skype og andre
kommunikationsprogrammer vi tilbyder de unge. Men passer det?

Frederikke Dyrbjerg Christensen

Mark Baerlein skriver i sin nyeste bog
The dumbest Generation” forklarer han om de unge, der er blevet hjernevasket af tv og computere. Han mener at vi ikke lærer nok, som vores niveau rigtigt burde ligge på, han skriver blandt andet også at 63 pct. af unge amerikanere ikke kan placere Irak på et verdenskort, og færre end 25 pct. af dem har været på museum eller galleri i det seneste år. Men jeg mener at man ikke bare kan se det ude fra de procenter, bare fordi at 25 pct. af unge ikke har gået på museum eller galleri, gør dem ikke nødvendigvis dumme. Han skriver at unge ikke vil arbejde, dovne og kun forventer at finde hurtigt arbejde, og helst uden at skulle yde noget. Men hvad ved han om det? Der er da mange unge mennesker som dyrker sport og går ture, spiller rundbold om aften og laver mange aktiviteter. Delvis vil jeg give ham ret i, at der er alt for mange teenagere der spilder deres unge friske liv, bag skærmen. Men er det også i orden at bruge sin tid bag en computerskærm, at de hvert frikvarter skynder sig hen til computeren eller de sidder på Facebook i timerne? Nej, det mener jeg ikke det er. De bliver tilbudt en uddannelse, som mange andre i verden ville sætte stor pris på,- er bare en selvfølge hos de unge, og mange dem bruger timer på unødvendige programmer. Men så kan man spørge sig selv:- er det i orden at de bruger så lang tid på kommunikation over nettet, at de får venner og nye bekendtskaber gennem internettet? Er det specielt dårligt? Eller er det overhovedet sundt? Eller er det i virkeligheden en måde at fremstille sig selv på? Nogle der har det svært, kan måske komme bedre frem ved at have god kontakt på nettet.

Det er ikke intelligens, det er deres tilstand


I bogen ”The Dumbest Generation” Forklarer han, at det ikke er intelligens, læsevaner, kriminalitet, moral, musiksmag, mode eller andre ting, det er en bog hvorpå han beskriver de unges tilstand. At de ikke rør sig nok, og at flertallet er dumme. Men måske er det bare sådan, teknologien bliver jo også hele tiden udviklet, og jeg tror helt klart at det også har en indflydelse. I dag har vi jo både smartphones, højtudviklet computerteknologi og hvad der ellers er, gør også at der bliver åbnet nye veje. Om det så er negativt? Eller er det positivt? Jeg mener selv, at der er alt for få friske teenagere der er aktive nok, og koncentrere sig om skolearbejdet. Man kommer hurtigt lige til at gå ind på Facebook, læse sladder og mange andre sjove ting. Hvis først man er begyndt, er det svært at komme ud af det igen. Man bliver på en måde afhængig af det miljø. Mange unge drikker også for meget, og Danmarks statestisk over unge teenagere viste at Danmark faktisk var en af de værste lande inde for druk. Vi er faktisk blevet kaldt ”Nordiske mestre i druk” helt ned til 12 årsalderen er der alkohol tilstede! Men det er jo også forkert, unge skal ikke udsættes for en dårlig start på sit liv, de bliver smidt i hovedet med både alkohol og computere. Så vil mange sikkert mene: ’dobbeltmoralsk’ og det kan jeg også godt forstå. Men jeg mener at der i bund og grund er for mange unge der starter en helt ny verden af det vi selv tilbyder dem, nu er alt jo digitalt og vi bliver jo også nød til at følge med udviklingen. Mange danske skole, det vil sige næsten alle, gør en masse brug af computere. Hvis det sto til mig, var der ikke lige så meget computerbrug, som skolen udnytter. Nu skal alle afleveringer være fra en computer. Jeg mener heller ikke at den nye generation, taber pizzaer og slasker rundt, som om de lever i et andet univers, som  Mark Baerlein påstår. 

”Jamen American Idol er vigtigere”
Han gør det også tydeligt i sin bog, en statestik over at 6 gange så mange unge kender til American Idol, end at de kender til Cuba-krigen. Hvorefter en formand for Repræsentanternes Hus, var der kun én kommentar: ”Jamen American Idol er vigtigere” Dette ryster ham en del. Men skal man kende til Cuba-krigen før man er dum? Hvad kunne man så gøre bedre?
    Dér synes jeg at forældrene har delvis ansvar for at ders børn lærer noget. Forældrene kunne lave tidbegrænsninger for antal minutter eller timer, som deres børn skal overholde.
Han skriver: ”at blogge er som at råbe ned i en spand. Man hører kun sig selv.” Dér er jeg uenig med ham, at  blogge kan også være godt for ens skriveevner. Jeg har selv gjort mig i brug med at blogge, og selvom det tager meget af ens tid, er det stadig godt, og man kan skrive om nogle relevante emner, og blive inspireret til mange andre ting. Samt Skype er også et godt program og kan også godt bruges fornuftigt.
      Selvom der er mange teenagere der spiller, sidder på computeren, er der også mange unge som dyrke sport, spiser sundt og bruger tiden fornuftigt, er sammen med venner uden at bruge de mange timer foran skærmen. Vi er også i 2011, og udviklingen følger os, og der er også en masse unge der tager høje uddannelser og går på universitetet. Også Cambrige, som ligger i England, er et efterspurgt universitet. Samt mange andre, som også har eksisteret siden 1209. Min konklusion er, at vi helt klart skulle skære ned for internetbruget, at forældrene og skolen simpelthen må lave strengere regler, men så er det heller ikke værre, vi har stadig en sund og rask generation. Men sådan skulle det jo også meget gerne være. En sundt og rask generation, med energi og god uddannelse som vi kan vidregive de nye eft

Ingen kommentarer:

Send en kommentar