søndag den 11. december 2011

Utroskab

Jeg lod mine tanker flyde rundt hovedet, mens jeg kiggede ud på de åbne danske landskaber. Mens jeg lod mine tanker flyve, blev jeg inde  længe stoppet af radioen i bilen. Det var en reklame jeg pludselig studsede over. Det var en reklame for utroskab, utroskab?
”Victoria Millan, gør livet levende, ha en affære” Sådan lød det. Det var en hjemmeside kun baseret på anonyme søgere efter at finde selskab. Men helt ærlig, en hjemmeside for utroskab? Hvordan er verden blevet? Hvad blev der af kirken, den hvide smukke lange brudekjole, sløret, ringene og ikke mindst, love hinanden evig troskab?
At man kigger hinanden dybt i øjnene og lover tillid til hinanden. Det er den mand eller kone man har ventet på hele livet, sat sig for af mål og ønsker familie med. Men så kom-mer der denne reklame. Utroskab, hvad er egentlig utroskab? At man kysser en anden, at man går længere end dét eller hvad er defi-nationen egentlig. Hvad er det der sætter en i gang med at søge sådanne steder hen, er det fordi man mangler beskaftelse eller tillid på en anden måde? Er det fordi man ønsker noget forandring? Og betyder det at man stadig godt kan elske sin ægtefælle derhjemme?
   Der er vel mange forskellige holdninger og menninger omkring det at være utro, hvor langt skal man gå før man kan kalde det u-troskab? Hvor er græsen? Jeg mener, at græn-sen for utroskab er når man begynder at lyve for sin oprindelige partner. At man har haft ét uheld ved at være ude med sine gamle
veninder i byen for en weekend, og har lavet en smutter, betyder jo nødvendigvis ikke, at man ikke længere elsker sin mand derhjem-me, gør man vel? Skal man holde det hem-meligt for den anden, tage sin egen skyld på egen ryg, eller skal man sige sandheden og undskylde. Men når du undskylder, vil det så blive tilgivet? Jeg tror at det vil ligge så dybt i én at den anden har været utro, at man aldrig helt kan have fuld tillid igen. Man kender det godt fra andre situationer og egne affarninger. En man er blevet svigtet af, er svær at få samme tillid fra igen.
Det nærer én. Sin mand er til julefrokost, med kollegaerne og du ved at han kommer sent hjem. Men du har allerede fantaseret dig i alle mulige retniniger. Du har en forstilling om det ligesom rygning, er du først startet med en cigaret, er det svært at stoppe. Det plager dig, som en flue der bliver ved med at banke for-gæves ind i ruden, uden nogen vej at komme. På samme måde føles det, tankerne der banker ind mod baghovedet, forgæves. Du har hørt lidt for mange historier om sødemarie i den anden ende af kontoret.
Er det blevet for let at være mand og kone? Man skal da kæmpe sine kampe, for at holde fast i ægteskabet, skal man ikke? Jeg tror at det er blevet for let at være et par, konen er sur hver gang du kommer hjem fra arbejdet, og du kan allerede se hende for dig. Måske er det derfor at mænd og kvinder søger noget bekraftelse, spænning, nærkontakt eller andre årsager som de savner hjemmefra. Eller de forgæves tænker tilbage, fra da de var ny-forelskede. Savner at have glæden ved at se den anden når man kommer hjem, at man stadig kan hygge sig sammen med sin ægtefælle om aften.
Eller er det bare forandring vi søger? Måske er vi blevet for sløve til at huske hinanden som mand og kone og det hele nu er kort og kontant. Jeg tror at det er en af årsagerne til at nogle bliver tiltrukket af den slags reklamer.
Vi er jo heller ikke afhængige af hinanden på samme måde, som man var engang. Vi laver mange ting hver for sig, og måske endda glemmer at fortælle hinanden hvad man har lavet i løbet af dagen. Jeg kan lige forstille mig det. Man sidder i sofaen og ser fjernsyn, kaffen er blevet lidt lunken, og forholdet begynder at ligne kaffen mere og mere. Det hele er blevet til børn, pasning og elregninger. De mistet gisten mellem hinanden, måske er det ofte dét par oplever.
    Da jeg sad i bilen, kiggede ud af vinduet igen, bed jeg mærke i den smukke natur.  Reklamerne kørte i bagrunden, i strømmevis, men lige netop denne reklame måtte jeg give en ekstra tanke.

6 kommentarer:

 1. Synes det er så langt ude at de ligefrem prøver at få folk til at være utro! :s Jeg er målløs over det!

  Universbys.blogspot.com

  SvarSlet
 2. Ja, det er ret tankevækkende, må man sige...

  tak for din kommentar

  SvarSlet
 3. Uhhhhhhhh, en lang roman.. Men meget fin blog!
  Tak for kommentaren, hvis du kunne følge først. :-D

  www.nguyenmiichelle.blogspot.com

  SvarSlet
 4. følger din nu! håber du vil gøre det samme! :)
  xx

  anne-sofie-ringheim.blogspot.com

  SvarSlet
 5. Hey Frederikke! Super fed blog du har!
  Er 100% enig med hensyn til det der 'Victoria Milan'. Hørte faktisk en raklame i radioen omkring det tidligere i dag, og med inspiration fra den, og dit indlæg skrev jeg også et indlæg der bla. vedhandler utroskab.
  Jeg håber at du vil kigge forbi min blog, tjekke indlæget ud, og evt. blive fast læser? Det er jeg i hvert fald hos dig nu :)
  //mia.

  http://komigenmia.blogspot.com/

  SvarSlet
 6. Jeg tror du trykkede forkert på min blog;-) For du er ikke fast læser... Er blevet af din :-)

  SvarSlet