mandag den 19. december 2011

Lækre brændte mandler! med drys -sikker hitter og meget nemt

Dette opskrift er en jeg faktisk selv har fundet på, håber I vil forsøge det samme eller noget lignende hjemme i køkkent. (resulteter ses på billederne)
Du skal bruge:
-Ren kakao
-Flormelis
-Dracla Pulver (?) -findes i Super Brugsen.
-Skåle samt gafler
-Pande og komfur
-100g mandler
-100g hasselnødder

Du gør:Først tager du tre skåle (kommer an på hvilke pulver du vil have) Og hælder pulver i dem, så de er klar.
Sæt komfuret op på 5 (hvis det er fra 1-10, okay høj varme, men ikke ofr varmt så springer mandlerne)
Læg derefter mandler og hasselnødder på panden, lad dem stå og riste lidt på panden ca 1 min. Tilsæt en tsk med smør og læg det over nødderne. Derefter smider du 3/4 dl sukker over dem.
Sukkeret vil efter et minutstid smelte og danne karamel. Nu er du i gang med brændte mandler, men vi laver et lidt mere luksus variant!
Du skal rører lidt rundt så alle mandler og nødder får en glat overflade, herefter tager du en gaffel og putter lidt mandler i en skål hvor du har puttet ren kakao i.
Nu ruller du mandler og nødderne rundt i kakaoen. Som jeg, kan du eksperimentere med forskellige pulver. Efter de forskellige skåle, tager du dem i køleskabet lidt.
Her vil mandler og nøddernes karamel stivne, og de bliver knasende og sprøde. Jeg har både valgt lakris, kakao og flormelis pulver. Dette er en god og nem opskrift, smager dejligt, og tager ca. 15 min at lave.
God fornøjelse!2 kommentarer:

  1. Ser virkelig lækkert ud! og sejt at du bare har prøvet dig frem. :-)

    //Stephanie

    SvarSlet