fredag den 2. september 2011

En kvindes pris....

Nu ligner min blog sig selv igen...
-Nu er det vidst på tide at jeg skriver et rigtig godt og langt indlæg, det skylder jeg jer, efter alle de billeder og ingen tekst. Jeg har nemlig valgt en emne, som er meget spændende, eller det synes jeg i hvert fald. Det er ikke sjovt, morsomt, eller underholdende, det er tankevækkende...

Jeg har set en dokomentarfilm for nogle år siden, der handlede om filippinske kvinder, thailandske, eller andre asiaske piger, som flytter til europæiske lande, for at få råd til mad, og skolegang til deres børn. Det vil sige, at man tænker "det er jo deres eget valg" Men det er det faktisk ikke, de er jo følelsesmæssigt ødelagt. Tænk engang at være en 16 årig ung pige og have store drømme om at kunne kom hjem til en "rig" europæisk mand herhjemme, også i Danmark. Ikke fordi de har lyst, men fordi de ser det som en god mulighed. Tænk at være mor til en ung pige og sige, at det nok ville være en god idé hvis hun fandt sig sådan en mand. Så tager mændene på rejse til de lande, og måske finder en dame, som han tager med hjem. Eller hjem på prøve, til deres opholdstilladelse udløber. Hvis hun er heldig, kan hun få sit/sine børn med sig til Danmark fx. Hun sælger sin krop. Hun sender penge ned til hendes hjemland. Og de der klamme mænd, de tror jo helt og aldelses på, at kvinderne er forelsket i dem.

-Da jeg sad i lufthavnen her i sommerferien på vej til Thailand, sad jeg med min mor og kiggede på alle de ventende turister. Nogle var helt almindelige familier der bare skulle på ferie, ligesom os. Men til gengæld var der også mange mænd, alene. Store klamme fede svin, som bare ventede på at flyet lettede, så de kunne komme ned som det der hedder "sexturister" -Meget sørgeligt. Jeg mener det helt ærligt, jeg blev så rasende på de klamme mænd, at jeg bare tænkte de grimmeste tanker om dem, kaldte dem de værste ting... -Jeg havde lyst til at gå hen og gøre dem fortræd, virkelig, så de selv kunne mærke smerte. I lufthavnen var der også nogle andre, som var mænd, der sad med deres thailandske koner ved siden af dem. Det var sikkert konen der havde fået lov til at tage til sit hjemland for at besøge sin familie, som hun måske ikke har set nogle år. Noget helt tredje jeg så i lufthavnen, var faktisk noget der undrede mig, det var mænd, forklædt som kvinder. Og nu tænker i sikkert "Hvordan kunne du se det var mænd, når det var kvinde?" Men det kan man simpelthen bare se på dem. Helt vildt blond, glattet hår, masser af makeup, masser af lipgloss og høje stiletter, og lårkorte kjoler, rigtig billige så de ud. -Og så bare deres muskuløse krop. Det var virkelig sindssygt. De sælger altså også deres krop, mændende. Da vi så endelig var i Thailand, var vi jo på hotel. På hotellet kunne man bare se "rige" mænd, tage en thailandske kvinde med på hotellet, i nogle dage. Så er de der kvinder ligesom på "prøve" i nogle dage. -Så kan mændene bestemme sig for om de er gode nok, og så kan de tage dem med hjem hvis de har lyst.. Vildt ikke? Jeg synes det var forfærdeligt, jeg fik det følelses mæssigt dårligt, når jeg så på dem. Da rejsen gik hjemad, var jeg i flyet og foran mig sad en engelsk mand, og en thailandsk kvinde. De kunne dårligt nok kommunikere sammen. Det var halv-gebrokken engelsk. De havde jo ikke noget sammen, hun skulle bare flytte hjem til ham, for at tjene lidt penge til sin familie. Ja, sådan er det. Og jeg har endnu ikke accepteret, kommer jeg nok heller aldrig til.. Men noget andet der slog mig var, der er jo også nogle der bliver forelskede, hvor det er gengældt fra kvindens side. Det er der jo.. Nogle som ren faktisk er forelskede og så bare flytter sammen, der må manden da føle sig som en af de klamme svin, uden at være det.. Ja, sådan er det, om man vil det eller ej, findes der sådan nogle mennesker, mænd der aldrig finder sig en kone, er for kiksede, har måske haft det dårligt i sin barndom, finder jo typisk sådan nogle her kvinder... Tankevækkende.

3 kommentarer:

 1. Fuldstændig enig det er simpelthen så forfærdeligt :D elsker din blog smukke kram ....... heheh B2

  SvarSlet
 2. Vi har på en rejse oplevet det samme med "køb for en uge" Det var faktisk ikke længere væk end i Rumænien. Den unge kvinde fortalte os, at hun hver sommer tog plads på hotellet og hvis nogle købte hende kunne det dække hende studier det næste år. For hende var det valget mellem fattigdom eller uddannelse. Og uddannelsen ? Hun læste medicin !

  SvarSlet
 3. Hej smukke B1! hi hi... tak!<3

  Flet ogsjov: Tak for din kommentar, det er simpelthen så dejligt at få kommentarer ;) Men ja, det er forfærdeligt! Og det sker alle steder i verden, dog mest i østen og Asien .. tak...

  SvarSlet